Tuesday, 4 April 2017

Blouse Saraa


Assalamualaikum

Terbaharu

BLOUSE SARAA yang pasti akan membuatkan anda tidak keruan dengan warna warna yang super duper manis dan potongan yang menjaga aurat wanita muslimah!
.
________________________________________
APA YANG BEST SANGAT BLOUSE SARAA NI?
_______________________________________
✅ POTONGAN : Labuh melepasi punggung
✅MATERIAL : Moss Crepe 4 way
✅ 5 WARNA YANG MANIS- 
✅ SIZE : XS HINGGA XXL
SOFT PINK| YELLOW| WHITE |SOFT PURPLE |RED
✅ SARUNG SARUNG TERUS CANTIK MANIS!!
.
OK, HARGA PULAK BERAPA??
SPECIAL PRICE : RM59/PCS
BUY 2 PCS @ RM100 ONLY!!  (Hanya untuk 3 hari sahaja)


BLOUSE SARAA ni stock limited tau.. Siapa cepat dia yang dapat 😗
#blousesaraa #simplecantik #gojesmanis #mampumilik
Wa 0182184821 jika berminat









    #costusgallery
#seluarbatiksarungmurah
#tudungcantikmurah









Monday, 13 March 2017

Lofaa Suit


Assalamualaikum

LOFAA SUIT RESTOCK KALI KE-3 DIATAS PERMINTAAN RAMAI

Mesti ada tertanya tanya, dah 3 kali restock ni tak de harga special ke?? Ehhhh!! Mestilah ada.. 

APA YANG BEST SANGAT LOFAA SUIT NIE??
Kain #cottonlinen yang berat dan selesa dengan design loose blouse trending terkini dipadankan dengan pallazzo. Sesuai untuk bersantai dan acara formal. 

Mesti ada tertanya tanya, dah 3 kali restock ni tak de harga special ke?? Ehhhh!! Mestilah ada....

 #MAMPUPAKAI : #RM99 SAHAJA TERMASUK POSTAGE
(N/P: RM139.90)


JIKA TIDAK MAHU KETINGGALAN SEBELUM STOK HABIS WA 0182184821












    #costusgallery
#seluarbatiksarungmurah
#tudungcantikmurah













Thursday, 9 March 2017

Penukaran Nama Blog Baru ke COSTUS GALLERY




Assalamualaikum 

Saya selaku empunya blog ini ingin memberitahu akan menukar nama blog yang baharu dari 'Little Pumpkin' ke 'Costus Gallery'.

Alhamdulillah sudah mendaftar dengan 'SSM' setelah bertahun berniaga online , namun tiada rezeki hendak menggunakan nama 'Little Pumpkin'. Nama ini diambil sempena nama saintifik sejenis pokok bunga. Gambar dari google


Yang menarik nya kelopak merah itu boleh dimakan, rasanya masam dan berair bila digigit


Itu bunganya yang sedang kembang 


Sejajar dengan penukaran nama ini juga Costus Gallery akan menambah pelbagai jenis barangan jualan selain daripada  barangan yang sedia ada. Sokongan anda adalah amat dihargai. Untuk mengetahui apa yang akan ditawarkan oleh Costus Gallery jangan lupa like page di Facebook juga rajin-rajin kan jari jemari anda mengklik ke rafeahmat.blogspot.my

Wassalam.


Wednesday, 8 March 2017

Seluar 'Palazzo Bootcut'


Assalamualaikum

Dah lama mencari seluar yang selesa dipakai, kini ada seluar Palazzo Bootcut untuk di miliki.
Kain jenis 'angle crepe streachable' 
Harga RM55 termasuk kos penghantaran 
Jika berminat pm di FB atau wa 0182184821












    #lprafeah
#seluarbatiksarungmurah
#tudungcantikmurah
#bajukurungtenun











Tuesday, 28 February 2017

Kebarung Cendana


Assalamualaikum

Koleksi terbaharu Kebarung Cendana  'Princess Cut' sangat selesa dipakai.

Ditampilkan dengan Warna- warna yang sangat menarik. 
Material : Moss crepe
Saiz : XS hingga 2XL
Aksesori : Zip nursing
Kain selisih tanpa belah
Kain separuh getah dan berzip

Harga RM189 termasuk kos penghantaran 

Jika tidak mahu kehabisan stok sila pm di FB atau wa 0182184821














    #lprafeah
#seluarbatiksarungmurah
#tudungcantikmurah
#bajukurungtenun








 

Wednesday, 22 February 2017

Resepi Bubur Nasi Noxxa Mudah


Assalamualaikum

Lama sungguh tak 'update' resepi dan coretan disebabkan kesibukkan melanda melayan anak-anak.

Saya sudah membeli periuk Noxxa ini sejak bulan October yang lepas namun ini merupakan resepi pertama menggunakan Noxxa yang saya kongsikan disini.
Sangat mudah dan cepat memasak bubur nasi menggunakan periuk Noxxa, sebelum ini agak lama juga periuk tertenggek di atas tungku dapur untuk mendapatkan tekstur bubur nasi yang memenuhi citarasa kami sekeluarga. Pengawasan perlu kerana buak kan buih bubur nasi sering melimpah dan kerap perlu menambah air didalam periuk.

Alhamdulillah mujur ada Noxxa memudahkan kerja- kerja memasak didapur.
Jom lihat resepi bubur nasi versi saya....

Resepi:-
- Saya gunakan 'mug' dibawah untuk sukatan beras. 1 'mug' beras bersamaan dengan 6 'mug' air
(Saya guna beras basmathi faiza kashmir- kalau beras yang tak perlu air banyak boleh kurangkan sedikit kuantiti air). Kali ini saya masak 1 'mug' setengah beras bersamaan dengan 9 'mug' air



-saya hiris layang sedikit bawang masukkan kedalam periuk ditambah dengan 1 kiub ayam knor dan sedikit garam.
-saya guna kan fungsi 'HP' (high pressure) pastikan dot tombol di atas juga selari dengan dot pressure
-tekan sebanyak 15 kali di punat high pressure untuk 15 minit ( namun jangka masa masak lebih dari itu kerana periuk mengambil masa lebih kurang 8-10 minit untuk panas baru angka 15 itu akan menurun sehingga 0 )
- setelah bunyi 'beep' tekan punat 'off' lalu matikan dan cabut suis 'plug'.. Keluarkan wap dengan memusingkan tombol atas ke arah steam...( saya letak tuala kecil yang basah di sekeliling tombol sebab tidak mahu air wap terperecik banyak )
- bila bunyi 'hissing' hilang buka penutup
- saya sagat karot dan tambah sedikit air suam (sebab suka bubur berair sedikit) dan tutup semula
- karot akan masak sebab periuk masih panas ( jika masukkan awal karot akan hancur)
-BUBUR NASI SIAP😊


Untuk lauk nya-
- mudah sahaja:- lobak asin, bawang , cili padi dan ikan bilis goreng
- ikan bilis di goreng garing dan diasingkan ( sebab nak ianya sentiasa rangup kalau tak habis boleh buat lauk lain - asingkan masuk dalam bekas kedap udara)
-guna minyak goreng ikan bilis tadi untuk menggoreng lobak asin  sehingga separuh masak
-masukkan cili padi ( banyak saya letak sebab suka pedas)
-kemudian hirisan bawang
- goreng semua hingga bawang masak dan toskan minyak


- setelah siap kedua-duanya boleh lah di makan dengan bubur nasi tadi


Tabur sedikit daun sup atau ketumbar





Untuk bubur nasi boleh sahaja ditambah bahan lain seperti kentang, sayur, daging atau ayam mengikut selera masing-masing, manakala lauknya juga boleh saja dimakan dengan pelbagai jenis lauk pauk.. sambal goreng pun sedap😊

Jika ada yang ingin mencuba resepi versi saya adalah amat di alu- alukan. Selamat mencuba.

Wassalam.




Monday, 13 February 2017

Manisah -2 'The Floral Kebaya'

Assalamualaikum

'FLORAL KEBAYA IN TOWN!!!.'

MANISAH 2.0 The Floral Kebaya yang berkonsepkan Modenisasi Tradisi yang boleh digayakan untuk ke pejabat, kenduri kendara, pergi kuliah atau pun pakai raya.

Ternyata serlah ayunya dengan warna-warna exclusive dipadankan dengan kain bunga manis. Fabrik cotton untuk baju dan kain bertema floral Design sedia dengan saiz XS - 2XL.

👗Material: Cotton
👉🏻Berzip di dada (senang dan selamat)
👉🏻Kain selisih batik tanpa belah


Harga Biasa : RM169.00 
Harga Promo : RM139 termasuk harga pos sehingga 28/2/17
(Jimat RM30.00)
Belian Combo 2 Pcs : #FREE_SHAWL

Berminat? pm di FB @ wa 0182184821










    #lprafeah
#seluarbatiksarungmurah
#tudungcantikmurah
#bajukurungtenun